El cuscús és un plat tradicional berber fet a base de sèmola de blat. Podria considerar-se el plat principal de molts pobles del nord d’Àfrica, i en algunes famílies es cuina diàriament. El cuscús és un aliment que consisteix en grans de sèmola de blat dur, i existeix el cuscús fi o mitjà, en funció dels mil·límetres de diàmetre del gra.
El cuscús es fa tradicionalment amb sèmola de la part dura del blat mòlta de tal forma que no s’ha arribat a convertir en farina. Pot fer-se amb diversos cereals com l’ordi, el mill, polenta, arròs o grans de blat de moro.
Pel cuscús:
- Un got de cuscús
- Un got d’aigua molt calenta
- Mitja cullerada de coriandre en pols
- Mitja cullerada de tikka masala en pols
- Una mica de pebre vermell
- Sal i pebre
Pel wok:
- Una mica de carbassó
- Una mica de ceba
- Una mica de pebrot groc
- Una culleradeta de pasta de cacauet
- Una culleradeta de llet de coco
- Sal
- Oli de girasol
- Rúcula
Preparació
- Per preparar el cuscús has de col·locar en un recipient ampli, no en un bol, el got de sèmola de cuscús.
- Afegir el coriandre en pols, la culleradeta de tikka masala en pols, el pebre vermell, la sal i la pebre, i abocar la mateixa quantitat d’aigua calenta que de cuscús per sobre d’aquest.
- Deixar hidratar uns 10 minuts tapat amb un drap. Destapar i separar els grans amb una forquilla. Reservar.
- Pel wok, posa un rajolí d’oli en el wok, afegeix les verdures i saltejar-les uns minuts. Salar al gust.
- Afegeix una culleradeta de llet de coco, una de pasta de cacauet i cuinar durant uns minuts.
- Posar les verdures saltejades al wok damunt del cuscús i barrejar. Abans de servir, afegir la rúcula, esperar uns minuts i llest.