Crema de carbassa i coco

Ingredients ( 4-6 comensals )

  • 1 Quilo de carbassa pelada i trossejada
  • 2 Porros petits o 1 gran
  • 1 C / c curri
  • ½ C / c de cúrcuma
  • ½ c / c de farigola
  • Pebre negre al gust
  • nuez moscada
  • 300 Mil·lilitres de llet de coco Aroy – D
  • 100 Mil·lilitres de llet ( o una mica més per rectificar la densitat de la crema )
  • 10 gambes
  • Coco ratllat
  • sal
  • oli d’oliva verge extra



Elaboración
Elaboració
Posa en una paella o cassola àmplia un bon raig d’oli d’oliva, la carabassa trossejada amb el porro pelat i picat, salpebrar al gust i deixar que es faci a foc lent fins que la carbassa estigui tendra, uns 20 minuts aproximadament .

Si veus que la cassola queda molt seca, afegeix llet de vaca en petites dosis perquè ajudi a coure la carabassa. Quan aquesta ja estigui tendra i comenci a desfer-se, incorpora la llet de coco Aroy – D, el curri, la cúrcuma, la farigola, la nou moscada i rectificar de sal i pebre. Continuar la cocció durant 10 minuts més.
Un cop llest, triturar amb un túrmix.

Fes les gambes a la planxa, pots fer-les amb la closca i després pelar-les, o pelar- primer (reservant el cap i la carcassa per fer una salsa o brou) i donar-los un parell de voltes en una paella, naturalment amb sal al gust. Servir el plat amb les gambes a sobre de la crema, i escampar el coco ratllat.