Hi ha infinitat de receptes de pa de pessic elaborades amb moltes varietats de farina. Aquesta recepta està elaborada amb farina d’arròs, farina apta per a celíacs, recepta ideal per a esmorzars i berenars.
La farina d’arròs és un substitut ideal de la farina de blat i la qual poden consumir sense perill les persones celíaques, ja que no conté gluten. Manté les mateixes propietats nutricionals del blat addicionades amb les propietats de l’arròs. Aquesta farina s’utilitza per preparar molts platets; especialment pans, galetes, masses, tamales, truites, pasta, rotllets primavera, per espessir salses, brous, etcètera.
Ingredients per a un motlle de 22cm:
3 ous a temperatura ambient
1 iogurt natural de soja (es pot utilitzar iogurt natural de llet de vaca)
250 g de farina d’arròs
250 g de sucre
120 g d’oli d’oliva suau
1 culleradeta de llevat sense gluten
1- Preescalfem el forn a 180 º C.
2-En un bol gran batem els ous i el sucre fins que la barreja blanquegi i estigui escumosa
3-Afegim la resta dels ingredients i els batem bé amb una batedora de varetes.
4-Posem la barreja en el motlle greixat , ho posem al forn durant 30 minuts i ho deixem refredar.
5-Empolvorem sucre mòlt per sobre, i ja ho podem servir.
El pa de pessic s’elabora en 45 minuts , i és una mica més lleuger que els pans de pessic elaborats amb farina de blat degut a que no conté gluten. És ideal tant per esmorzar com per berenar, i es pot acompanyar de cafè, xocolates, te o suc .